Глава держави з робочою поїздкою відвідав Миколаївську область.


Під час робочого візиту Президент вручив ордери на квартири для сімей 15 миколаївських військовослужбовців — учасників АТО, які отримали інвалідність через поранення в бойових діях, повідомляє прес-служба очільника країни. Найважчий період уже позаду, сказав Петро Порошенко під час церемонії, наголосивши: у 2017 році українська економіка демонструватиме розвиток. «Ми знаходимо можливості будувати заводи, елеватори, нові комплекси і портову інфраструктуру, створювати робочі місця, — зауважив очільник країни, але підкреслив: попри це першочергова увага не зніматиметься з розбудови «нових, патріотичних, професійних і найкращих українських Збройних Сил».


Глава держави нагадав, що 31 грудня разом з делегацією американських сенаторів відвідав позиції українських військових поблизу Широкиного, де базуються миколаївські морські піхотинці та захищають Україну від ворога. «Вони так люблять Батьківщину, вони так пишаються званням українського морпіха, військового Збройних Сил України. Дуже дякую їм і дуже дякую ветеранам АТО, які сьогодні разом з нами». Петро Порошенко додав: «Немає жодного сумніву, що ЗСУ забезпечать нашу перемогу. Бо вони знають за що воюють, що таке українська земля і народ. На відміну від тих, хто до нас прийшов з мечем, і не розуміють чого вони тут».


Президент привітав родини, які отримали ордери на квартири, та побажав їм миру в домі та в державі. «Хочу запевнити, що і надалі, незважаючи на обмежені бюджетні ресурси, буде зроблено все можливе для того, щоб забезпечити гідне життя кращим громадянам України», — сказав він.


Разом із олімпійською чемпіонкою Ольгою Харлан очільник країни взяв участь у церемонії відкриття новозбудованого залу фехтування в спортивному корпусі Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з фехтування. «Відроджується не лише українська армія та економіка, — наголосив Президент. — Відроджується й український спорт та українська культура». Уже 17—18 січня у щойно відкритій залі відбудуться перші змагання з фехтування. Петро Порошенко подякував місцевій владі, будівельникам та всім, хто долучився до спорудження приміщення із найсучаснішим професійним обладнанням. Молоді спортсмени отримали можливість тренуватися в належних умовах, а їх тренери — виховувати майбутнє України, підкреслив Президент. «Нехай сучасний спортивний об’єкт буде гордістю для кожного громадянина Миколаєва, — сказав він. — Вірю, тут неодмінно зростуть спортивні зірки».


Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, яка вже майже 17 років займається фехтуванням і бачила багато залів, розповіла, що завжди мріяла про такий у рідній країні. Вона підкреслила: завершення цього будівництва стало втіленням мрії багатьох спортсменів. «Упевнена, що в цьому залі виросте не один чемпіон Європи, світу чи олімпійський чемпіон, — звернулася вона до глави держави та обласного керівництва. — Вам буде ким пишатися».

 

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, Президент України Петро Порошенко і олімпійська чемпіонка Ольга Харлан.


Фото Миколи Лазаренка (прес-служба Президента України).