Двадцять дітей та двоє педагогів з міста Авдіївка Донецької області, що 30 грудня приїхали на відпочинок до Рівного, сьогодні завітали в гості до міської ради (на знімку). Міський голова Володимир Хомко запитав у них про враження від нашого міста і відпочинку загалом. Адже школярі не тільки відпочивають в санаторії «Електронік–Рівне», але й за цей час побували на різноманітних екскурсіях у Львові, Острозі, Пересопниці, у Зарваниці Тернопільської області. В Рівному діти відвідали зоопарк, музей «Просвіти», ляльковий і драматичний театри, басейни ДЮСШ №№ 2 і 3, школи, Палац дітей та молоді, льодовий каток у ТЦ «Екватор», козацький табір «Гайдамаки» та ще чимало цікавих місць.

 

Міський голова Рівного Володимир ХОМКО:

 

– Запросити дітей з Авдіївки до нас у гості – це була ініціатива волонтерів, які прийшли до мене. Якби ми раніше, ще 25 років тому, започаткували такі дружні зв’язки між різними регіонами України, то не було б у нас того, що зараз відбувається на сході. Час втратили. Дуже важливо, що діти дружитимуть, а це в наш час завдяки Інтернету легко. Рано чи пізно війна закінчиться, а дружні зв’язки залишаться.

 

Катерина СИЧИК, заступник начальника міського управління освіти:

 

– Завдяки волонтерам і завдяки міській владі, яка допомогла організувати повноцінний відпочинок для 20 дітей, думаю, що вони ці дні запам’ятають надовго. Ми намагались зробити перебування дітей насиченим і цікавим, щоб вони почували себе як удома. Дітки розповідали, що у них була пересторога, коли вони на декілька днів йшли жити у сім’ї рівнян. Але вони там всі так здружилися, що декого навіть уже запросили в гості до Рівного на літо.

 

Людмила ТРЕГУБ, начальник відділу освіти міста Авдіївка:

 

– У вас дуже гарне місто і добрі люди. Ми вдячні за теплий прийом тим людям, які були поруч з нами кожного дня. Ми побували, як у казці.

 

Христина КУБАРЄВА, школярка з Авдіївки:

 

– Нас дуже гостинно приймали і головне, що ми тут знайшли нових друзів.

 

Микита КУНЕВИЧ, школяр з Адіївки:

 

– Ми вдячні всім, хто нас запросив до Рівного. У вас ми дізналися багато цікавого, про що обов’язково розкажемо, коли повернемось до своїх рідних.

 

На прощання гостям подарували вишиванки. Сьогоднішній свят-вечір зі щедрою кутею, як і на Різдвяні свята, діти проведуть у сім’ях рівненських школярів і вивчать з ними щедрівки.

 

Ніла ВОВЧИК.

Фото автора.

 

Рівне.

 

Голос України