У Старому Селі, що у Рокитнівському районі на Рівненщині, чергові розбірки за бурштинові копальні закінчилися стріляниною.

 

На них у це відділене поліське село приїхало троє молодиків із села Зірне Березнівського району Рівненщини. Вони ще з двома місцевими мешканцями вирушили на обійстя 33-річного старосільця. Один із трьох березнівчан тримав у руці як «аргумент» предмет, схожий на гранату (згодом з`ясувалось, що вона була учбовою). Господаря це спонукало до самозахисту і він, аби відлякати непроханих гостей, зробив кілька пострілів з мисливською рушниці – усі троє зайд були поранені, до приїзду поліції затримані місцевими жителями, а потім госпіталізовані до лікарні.

 

Такі події викликали соціальну напругу у Старому Селі. Правоохоронці забезпечують громадський порядок у цьому населеному пункті.

 

На жаль, подібні бурштинові розбірки на Рівненщині – не рідкість. Попри це, в парламенті залежався законопроект (він пройшов перше читання), який би врегулював видобуток бурштину, а відтак і поклав край таким ось ситуаціям.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України