Народний депутат Верховної Ради України Юрій Береза під час перебування у виборчому окрузі в місті П’ятихатки взяв участь у публічній дискусії про роботу правоохоронних органів та інвестиційну привабливість регіону. У заході також узяли участь представники керівництва П’ятихатського району, м. П’ятихатки, голови місцевих рад, очільники правоохоронних органів, депутати районної та міської рад, науковці, учасники АТО та громадські активісти.

 

Юрій Береза говорив про те, що до забезпечення правопорядку на тлі зростання злочинності слід залучати бійців АТО. «У такий спосіб ми вирішимо ще й питання соціальної адаптації ветеранів після війни», — зазначив колишній командир батальйону «Дніпро-1».


Також обговорювали питання про створення муніципальної міліції. Науковці Донецького юридичного інституту, який нині розташовується у Кривому Розі, повідомили, що законодавча база для таких дій достатня.


Однією з тем дискусії стала туристична привабливість регіону, яку можливо реалізувати через проект «Заповідна зона. Саксаганська січ». Місця козацької слави потрібно показувати українцям та іноземцям.


Юрій Береза запропонував директорам місцевих профільно-технічних училищ відновити спеціальності з підготовки фахівців із виготовлення вишиванок. Народний депутат пообіцяв сприяти закупівлі швейних станків.

 

Сергій Саламаха — голова П’ятихатської РДА, Юрій Береза — народний депутат України, Раїса Галаган — голова П’ятихатської районної ради.

Фото автора.