Протягом позаминулої доби ремонтні бригади енергетиків продовжували усувати наслідки потужного циклону, що пронісся Закарпаттям. Станом на ранок вівторка електроенергію відновлено в усіх населених пунктах області.

 

-- Область пережила один із найпотужніших за останнє десятиліття ударів стихії, -- цитує Геннадія Москаля прес-служба ОДА. -- За минулий тиждень нам доводилося неодноразово вводити обмеження на проїзд автотранспорту, пробивати дороги до заблокованих сіл, відновлювати електроенергію і зв'язок, однак, якщо говорити в цілому, завдяки злагодженій роботі різних структур обійшлося без серйозних наслідків: ніхто в результаті негоди не замерз, системи теплопостачання витримали, всі населені пункти зі світлом і зв'язком, жодного заблокованого села на сьогодні немає.

 

Негода показала, що на Закарпатті не вистачає спецтехніки для розчистки та підсипки доріг. За останні 10 років обласний автодор не закупив жодного нового спецавтомобіля, зате купу застарілої спецтехніки радянських часів списано. Зараз, коли циклон пішов на спад й інтенсивний сніг припинився, голова олбдержадміністрації закликає представників органів місцевого самоврядування, голів міст, сіл та селищ, "закатати рукави й узятися за розчистку комунальних вулиць і особливо тротуарів, проїзд міськими вулицями досі залишається дуже важким, а через ожеледь на тротуарах травматизм пішоходів зріс у кілька разів".

 

Рух автотранспорту на основних трасах Закарпаття забезпечений, обмежень для фур не вводилося, однак місцями дороги вкриті ожеледдю.

 

"У понеділок ввечері на трасі Київ-Чоп, у Воловецькому районі, сталася жахлива аварія, -- констатують в ОДА. -- Внаслідок зіткнення легковика "Шкода Октавія" із київською реєстрацією та вантажівки DAF з івано-франківськими номерами на місці загинули троє пасажирів легковика (двоє киян і один ужгородець), ще один чоловік із тяжкими травмами госпіталізований".

 

Облдержадміністрація укотре закликає водіїв зважати на погодні умови й бути максимально обережними на автодорогах. Тим паче в горах, де в таку пору й пішки ходити важко...

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України