Стартував ХХІІ «Меморіал Олега Макарова», який традиційно організовує Федерація футболу Київщини (КОФФ).


Події передувала прес-конференція (на ній побував кореспондент «Голосу України»), участь у якій взяли перший заступник голови КОФФ Олександр Нігруца, виконавчий директор Василь Наливайко, заступник голови обласної федерації, куратор турніру Валерій Валерко та голова комітету арбітрів Ігор Ковалевич.


Серед журналістів були й ті, хто особисто знав Олега Макарова — видатного воротаря київського «Динамо» 40—60-х років минулого сторіччя. Було сказано чимало слів не лише про його високу футбольну майстерність, а й про високі людські і моральні якості, організаторські здібності.


Під час розмови особливо наголошувалося на користі цих змагань. Як з’ясувалося, що 54 футболісти з команд-учасниць, які грали в різні роки на турнірі, потім виступали за національну збірну України.


Було висловлено чимало ідей і пропозицій щодо наступних турнірів. Спонсори планують наступного року створити призовий фонд, скажімо, у мільйон гривень. А також запросити на змагання зарубіжні клуби.


Нинішній турнір зібрав 16 команд. Серед них є і професіональні, і любительські.


Група «А»: «Олімпік» (Донецьк), «Сталь-U21» (Кам’янське), «Колос» (Ковалівка), «Металург» (Запоріжжя), «Джуніорс» (Шпитьки).


Група «Б»: «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка), «Єдність» (Плиски), МФК «Житомир», «Межигір’я» (Нові Петрівці), ФК «Музичі».


Група «В»: «Арсенал-Київщина» (Біла Церква), Всеукраїнська асоціація футболістів-професіоналів, «Локомотив» (Київ), «Агродім» (Бахмач), «Авангард» (Бзів).


Матчі відбуватимуться переважно на НТБ ФК «Динамо» (Київ) у Конча-Заспі (манежі і на одному з відкритих полів). За що організатори щиро вдячні президенту динамівського клубу Ігорю Суркісу.


Готові до прийому команд також столичний стадіон «Локомотив» і «Козак Арена» в Петропавлівській Борщагівці Києво-Святошинського району. Запасні стадіони — «Діназ» у Лютежі Вишгородського району та «Міський» у Вишневому. Переможець турніру-2017 стане відомий 29 січня.