За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку бойовики гатили з 82 мм мінометів по Павлополю. З гранатометів і стрілецької зброї — Гнутовому, Мар’їнці, Водяному, Красногорівці та Широкиному. На луганському — з гранатометів і стрілецької зброї по Станиці Луганській та Новозванівці. На донецькому — з гранатометів обстріляли Луганське, Опитне, Авдіївку і Миронівське.


Що відбувається на передовій, розповів боєць однієї з десантно-штурмових бригад ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «Ніч минула спокійно. Важке озброєння орки не застосовували. Усе це пов’язано із Мінськом. Під ранок вони почали в наш бік гатити зі стрілецької зброї. Вогонь вели не прицільно. Усі наші хлопці живі й здорові. Однак спокій тут ненадовго. Наші позиції вони регулярно обстрілюють з декількох боків. Доводиться ховатися в землі — це єдиний спосіб вижити. Від самого селища не залишилося живого місця: снарядами та осколками знищено всі будинки».


Як повідомили в прес-службі ГУР Міноборони, попри посилення заходів російським окупаційним командуванням, спрямованих на підтримання військової дисципліни у з’єднаннях та частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ, відзначається збільшення випадків дезертирства та небойових втрат. «У 6-му окремому мотострілецькому полку (Кадіївка) 2-го АК обліковано 80 військовослужбовців, які самовільно залишили свої підрозділи. Однак реальна кількість дезертирів у полку значно більша.

З метою приховування цього факту від російського окупаційного командування командиром 6-го ОМСП ухвалено рішення при підготовці зведень вказувати дезертирів такими, що перебувають у відпустках або звільнені зі служби», — повідомили у прес-службі силового відомства.