БРИФІНГИ

 

Відновлення соціально-економічних та інфраструктурних об’єктів на Донбасі має пришвидшитися. Про це під час брифінгу заявила народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Марія Іонова, підсумовуючи результати поїздки на Донбас разом із Першим заступником Голови Верховної Ради Іриною Геращенко та міністром із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишом.

 

Парламентарій повідомила, що міжвідомча комісія перевірила використання бюджетних коштів, спрямованих на відновлення соціально-економічних та інфраструктурних об’єктів у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, нагадала вона, після внесення змін до Бюджетного кодексу щодо коштів місцевих бюджетів населених пунктів Донбасу, на території яких органи державної влади тимчасово не виконують своїх повноважень, було виділено 3,6 мільярда гривень: Донецькій області — 2,6 мільярда гривень, Луганській області — один мільярд гривень.


«Ми відвідали об’єкти, на яких розпочалося будівництво. Є позитивні й негативні враження. Проте основне завдання — привернути увагу громадських організацій до того, що сьогоднішня відбудова не велась упродовж 25 років. У деяких школах навіть ремонти не проводили. Нині ці роботи розпочато», — розповіла Марія Іонова.


Народний депутат відзначила, що освоєння виділених коштів виявилося надзвичайно низьким. «Нині ми з’ясовуємо причини невикористання грошей. Надихає нас, у тому числі, й те, що в Луганській області відновлюють Український драматичний театр. Також порушуємо питання службового і соціального житла та долаємо проблеми деяких місцевих громад», — сказала парламентарій.


Міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що протягом січня кілька відомств нададуть своїх представників до міжвідомчої групи, яка вивчатиме ефективність використання виділених коштів.

 

Вадим Черниш, Марія Іонова.


Фото Oлександра КЛИМЕНКА.