Неприпустимо навіть допускати дискусії щодо здачі українських територій ворогу, бо такий підхід розірве Україну зсередини. Про це заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар (на знімку), відповідаючи на запитання щодо контексту зустрічі віце-президента США Джо Байдена та лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка. Зазначивши, що візит до України політика такого рівня, якого визнано одним із кращих віце-президентів США, «свідчить про особливе ставлення адміністрації Обами до України та увагу до ситуації в нашій країні», В. Сюмар водночас зауважила, що після 20 січня цього року, коли відбудеться інавгурація Дональда Трампа, всі питання, пов’язані з Україною, вирішуватиме вже новообраний президент.

 


«Станом на зараз для нас ключова позиція — це в зовнішній політиці обстоювати свою позицію. Бо дуже багато нині спокус сподобатися «республіканцям» і Трампу, почати якісь розмови про можливість здачі територій. І ми бачимо, що такий підхід ніколи не може бути на користь країні. Бо такий підхід ризикований тим, що він просто розірве країну зсередини. І ця ідея росіян — розчленування України — може стати вже не такою далекою, якщо ми будемо продовжувати дискусії, що «давайте змиримося з наявним порядком речей», — наголосила політик.


У зв’язку з цим В. Сюмар висловила переконання, що українська дипломатія повинна бути максимально посилена найкращими кадрами, особливо зважаючи на певні політичні проблеми всередині Європейського Союзу, а також майбутні вибори канцлера Німеччини та президента у Франції. «Це означає, що українська дипломатія має бути настільки чітка, щоб обстоювати кожну позицію із захисту українських інтересів у світі. Іншого виходу у нас просто немає», — підкреслила народний депутат.