Учора відбулася спільна зустріч Голови Верховної Ради України, виконувача обов’язків Президента України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з Державним секретарем США Джоном Керрі (на знімку в центрі).

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію, що склалась в Україні. Особливу увагу співрозмовники приділили подіям, які відбуваються у Криму.

За словами Олександра Турчинова, пріоритетом для нового уряду є відновлення економіки України. «Ми успадкували майже повністю зруйновану економіку, тому нині основним завданням для нас є відновлення всієї економічної системи нашої країни».

Голова парламенту наголосив, що дії Російської Федерації із введенням своїх збройних сил до Криму є «не що інше, як агресивні дії проти суверенної держави».

Водночас він висловив упевненість, що стратегічні партнери України та країни — гаранти її безпеки та територіальної цілісності, відповідно до Будапештського меморандуму, «зроблять усе можливе, щоб допомогти Україні захистити її територіальну цілісність».

Зі свого боку, Дж. Керрі високо оцінив дії нової української влади зі стабілізації ситуації в країні, витримку та професійність дій військових нашої держави.

«Я був надзвичайно вражений тим, що побачив у Києві. Не потрібно багато часу, щоб зрозуміти, наскільки щирі тут були люди в своїй боротьбі за свободу», — сказав він.

«Хочу, щоб ви знали: ми надзвичайно серйозно ставимось до своїх зобов’язань перед Україною, які взяли на себе ще в 1994 році, виступивши гарантом суверенітету та територіальної цілісності вашої країни», — наголосив Дж. Керрі.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.