Народні депутати-мажоритарники Ігор Гузь (Володимир-Волинський виборчий округ № 19) та Ірина Костанкевич (Маневицький виборчий округ № 23) закликають додати до передбачених на Волині трьох ще два госпітальні округи. Про це вони вели мову на спільному брифінгу, проведеному в стінах Верховної Ради.


Зокрема, йшлося, що Волинська ОДА подала в Кабінет Міністрів України пропозицію щодо створення в області лише трьох регіональних медичних округів із центрами в містах Луцьку, Ковелі та Нововолинську. На думку депутатів, до вже згаданих округів обов’язково потрібно додати, згідно з пропозиціями, що надходять з районів, ще два.


— В окрузі, де мене обрали, є місто Володимир-Волинський, яке за всіма показниками може претендувати на додатковий госпітальний округ, — зауважив на брифінгу Ігор Гузь. — Насамперед тому, що там розташовується героїчна 14-та бригада. А це майже п’ять тисяч військовослужбовців. Нині там також розгортається зенітно-ракетний полк, є прикордонні застави, митний пункт. Місцева влада і вся громадськість міста підтримують і виступають за те, щоб був ще один госпітальний округ із центром у Володимирі.


Солідарна зі своїм колегою у цьому питанні і народний депутат Ірина Костанкевич. На її думку, і округ № 23 також заслуговує на створення там додаткового госпітального округу:


— Камінь-Каширський, Маневицький, Любешівський, Ківерцівський райони також повноцінні, — зауважує депутат. — Не можна карати Волинь, створюючи лише три госпітальні округи. Насамперед тому, що тут проживають багато чорнобильців, висока онкозахворюваність. Позбавляти людей доступної та якісної медицини є злочином.


Ігор Гузь надіслав депутатське звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо необхідності створення додаткового госпітального округу із центром у Володимирі-Волинському.


Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Костанкевич закликали Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем’єр міністра Геннадія Зубка, в.о. міністра охорони здоров’я Ульяну Супрун дослухатися до прохання, яке вони озвучили на брифінгу від імені жителів області.



Волинська область.

 

Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Костанкевич під час брифінгу у Верховній Раді України.


Фото прес-служби народного депутата Ігоря Гузя.