Уряд Республіки Болгарія збирається оздоровити влітку українських дітей, батьки яких загинули на Майдані. Про це Міністр закордонних справ Республіки Болгарія Крістіан Вігенін (на знімку) заявив в ході зустрічі з Головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим.
Крім того, в рамках зустрічі cторони обговорили події, які відбуваються в Україні, приділивши особливу увагу ситуації, що склалася на півострові Крим. О. Турчинов наголосив на тому, що «попри всі проблеми, в Україні відновлюється економічна та політична стабільність».
Говорячи про питання присутності російських військових на території Криму, Олександр Турчинов охарактеризував ситуацію там «як агресивну поведінку проти незалежної держави».
Водночас він сподівається на політичне врегулювання цієї ситуації. «Ми сподіваємося на допомогу країн, що виступали гарантами нашої територіальної безпеки та суверенітету», — зазначив голова парламенту. Сторони висловили стурбованість ситуацією, що склалася на Кримському півострові, наголосивши, що події в Криму можуть призвести до ескалації напруги в «усьому Причорноморському регіоні».
«Ми поважаємо територіальну цілісність та державний суверенітет України. І готові тісно співпрацювати та всіляко підтримувати вашу країну», — сказав К. Вігенін.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.