Спортивний арбітражний суд у Лозанні розглянув зустрічний позов львівських «Карпат» проти ФК «Атлетіко Метрополітано» і визнав правоту бразильського клубу.


«Карпати» намагалися довести необґрунтованість вимог опонента щодо виплати майже мільйона євро за перехід півоборонця Еріка Олівейри, який відбувся 2011 року. Тоді сторони погодили суму трансферу в 750 тисяч євро, але львів’яни так нічого і не заплатили.


«Карпати» висловили готовність погасити заборгованість, але попросили відтермінування, ФК «Атлетіко Метрополітано» пішов назустріч. Також бразильський клуб відмовився від штрафних санкцій. За умовами мирової угоди львів’яни зобов’язуються погасити цю суму протягом трьох років рівними щомісячними платежами.


Найімовірніше, через борги «Карпати» нещодавно розлучилися з двома ключовими виконавцями — оборонцем Володимиром Костевичем, який перебрався до польського ФК «Лех» (Познань), і Густаво Бланко-Лещуком, який підписав контракт з донецьким «Шахтарем». За неофіційною інформацією, за трансфер кожного з цих футболістів «леви» одержали майже 300 тисяч євро.


***


На зборі в Туреччині «Карпати» поступилися в контрольному матчі «Насафу» (Узбекистан) — 1:3.