У Рівненській ОДА напрацьовують ефективні шляхи оздоровлення та відпочинку дітей. Прагнуть змінити сам механізм організації оздоровлення пільгових категорій, щоб батьки чи опікуни дитини самостійно обирали відповідний заклад. Раніше це відбувалось через довготривалі тендери. В них часто вигравали заклади, які встановлювали низьку ціну путівки, і в результаті послуги були менш якісні.

 

«Часткову або повну оплату вартості путівки планують здійснювати за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у вигляді адресної грошової допомоги. А для її реалізації потрібно буде укласти тристоронню угоду між батьками, дитячим закладом та Рівненським обласним центром з організації оздоровлення та формування здорового способу дітей та молоді, - розповідає заступник голови Рівненської ОДА, депутат Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко. - Нинішнього року на закупівлю путівок на оздоровлення дітей пільгових категорій з обласного бюджету планують спрямувати 6 мільйонів гривень - на умовах співфінансування з місцевими бюджетами (торік на ці потреби було виділено 4,8 мільйона гривень)».

 

У Рівненській ОДА очікують, що участь батьків в організації оздоровчого процесу дітей створить конкуренцію серед оздоровчих закладів, а також забезпечить економію обласних коштів, ефективність і прозорість на всіх стадіях даного процесу.

 

Тетяна ПАНАСЮК, Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України