У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка з депутатами обласної ради, які проживають у Луцьку. На ній йшла розмова щодо визначення основних пріоритетів життєдіяльності міста у 2017 році. У спілкуванні також взяли участь депутати обласної ради, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик і перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів і депутати міської ради.

 

Про виконання основних завдань та заходів економічного та соціального розвитку міста Луцька у 2016 році у режимі відеопрезентації розповів міський голова Микола Романюк. Серед здобутків минулого року він відзначив новозбудований дитячий садок на вулиці Декабристів, відкриття амбулаторії сімейної медицини на вулиці Наливайка, капітальний ремонт шляхопроводу на вулиці Гордіюк, тепломодернізацію гімназії № 21. Міський голова також повідомив про ремонт доріг і прибудинкових територій, зміцнення матеріальної бази закладів освіти і охорони здоров’я, про програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій.


Депутатів облради також зацікавила співпраця Луцька з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО по реалізації двох проектів у галузі енергоефективності громадських будівель. Проектом передбачено комплексну термомодернізацію 40 будівель бюджетної сфери: утеплення фасадів, заміна вікон та дверей, модернізація системи освітлення, балансування системи опалення тощо. Багатообіцяючою є також співпраця керівництва міста з Європейським інвестиційним банком по реалізації проекту з оновлення рухомого складу підприємства електротранспорту. Загальна вартість проекту — понад 4,9 мільйона євро. Проектом передбачено придбання 30 нових тролейбусів, будівництво тролейбусної контактної мережі на вулицях Окружній та Станіславського, встановлення поворотних стрілок та необхідного для цього обладнання, впровадження системи автоматизованої оплати проїзду.


Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів гостям про пріоритети формування бюджету Луцька у 2017 році. Прогнозний обсяг доходів проекту бюджету обраховано в сумі понад 1,85 мільярда гривень. Разом з тим заступник міського голови відзначив, що на вирішення соціально важливих питань негативно вплинуть непередбачені витрати на оплату комунальних послуг медичних закладів та загальноосвітніх закладів, а також утримання адміністративно-технічного персоналу шкіл, фінансування спеціалізованих медичних установ, які перекладаються державою на місцеві бюджети. Виходячи з цього, міський голова Микола Романюк попросив депутатів облради по можливості допомогти у завершенні будівництва школи № 27 в 55-му мікрорайоні міста та Центру реінтеграції для громадських організацій людей з особливими потребами.


У свою чергу депутати обласної ради звернули увагу на поліпшення освітлення вулиць Луцька, їх ремонт, будівництво сміттєпереробного заводу, перинатального центру та студентського містечка, покращення туристичної привабливості міста, зокрема його історичної частини.


— Місто розвивається, за останні три роки зробило великий крок вперед. Давайте підставимо міській владі плече на основі спільних інтересів, — сказав, звертаючись до присутніх голова ОДА, депутат обласної ради Володимир Гунчик.
Учасники зустрічі відзначили, що конструктивна розмова, яка відбулася між депутатами обласної і Луцької міської рад, сприятиме подальшій розбудові міста.

Волинська область.

 

Зустріч депутатів обласної і Луцької міської рад відкрила перед її учасниками багато проблем, які вони можуть вирішувати спільно.


Фото відділу інформаційної роботи Луцької міської ради.