Більше ста дітей із сімей учасників АТО, які проживають у Рівному та Рівненському районі, були запрошені на концерт, де на них чекали забавки від клоунів, майстер-клас з виготовлення різдвяних ангелів і, звичайно ж, подарунки від ірландських благодійників.

 

Це свято організувала Рівненська обласна організація Української народної самооборони, їй допомагали президент Духовної семінарії Олександр Третяк, ректорат Національного університету водного господарства та природокористування, обласна ветеранська спілка учасників АТО, поети і письменники – члени Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України.

 

– УНСОвці на Сході від початку АТО формували 54-й окремий розвідувальний батальйон, багато наших хлопців воюють у складі 131-го окремого розвід батальйону. Щомісяця відправляємо їм допомогу. Тому, знаючи особисто багатьох бійців, дзвонили їх родинам і запрошували на свято. Намагались охопити перш за все тих, хто проживає у Рівному і Рівненському районі. Приділяли особливу увагу сім’ям загиблих. Є в нас і такі діти, тато яких загинув на Сході: таких, за нашими даними, – 42. Багато є поранених під час АТО. Тому було дуже зворушливо бачити на концерті бійців зі своїми сім’ями – у багатьох маленькі дітки на руках, – розповідає голова Рівненської обласної організації УНСО Андрій Мітюхін.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото надане автором.

 

Голос України