Головним завданням і місією Верховної Ради України було забезпечити безпеку держави, фінансування армії. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у підсумковому інтерв’ю телеканалу «Рада». «Тому важливо було вчасно прийняти бюджет, у якому ми збільшили фінансування для української армії, для українських військових», — зазначив він.

 

Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.

 

А. Парубій нагадав, що прийняття бюджету відбувалося за всіма нормами Регламенту — він був вчасно поданий, обговорений, прийнятий.

У цілому, за його словами, протягом п’ятої сесії ухвалено 106 законів, з них 16 щодо ратифікації, 60 законопроектів ухвалені в першому читанні.

Загалом, на думку А. Парубія, сесія була інтенсивною і плідною. «Я впевнений, що тематичні дні й блоки розгляду законопроектів допомогли збільшити ефективність нашої роботи, були прийняті рішення у різних сферах: дерегуляція, ринок електроенергії, квота на українські пісні на радіо, захист української книги, судова реформа, без здійснення якої не подолати корупцію», — наголосив глава парламенту.

А. Парубій висловив переконання, що «сесія пройшла успішно», а «оцінюючи з політичної точки зору, ми змогли уникнути головного ризику — дестабілізації, до якої зовнішні сили агресора докладали серйозних зусиль». «Парламент продемонстрував якісну роботу», — наголосив А. Парубій.

Голова Верховної Ради А. Парубій переконаний, що ухвалення постанови про відзначення 14 березня Дня добровольця є для нього важливим, адже це вшанування людей, які на передовій захищають мир і спокій країни.

А. Парубій повідомив, що цю постанову він зареєстрував ще у минулому році. «Для нас важливо, аби в Україні був День українського добровольця на честь тих людей, які прямо з Майдану пішли на фронт і стали ідеологічною основою української армії», — зазначив він.

Голова Верховної Ради пригадав, що мав честь 14 березня 2014 року прямо з Майдану проводжати першу сотню самооборони Майдану на «дальні барикади» — на Дебальцеве, до Щастя, до Маріуполя. «І добровольчий рух, який виникав по всій Україні, фактично переламав хід цієї війни, ми зупинили агресора, а потім перейшли і в контрнаступ», — наголосив він.

«Добровольчий рух — це явище в українській історії, яке має відобразитись в уроках для дітей», — сказав А. Парубій і уточнив, що ухвалена постанова передбачає доручення уряду організувати відповідні заходи у навчальних закладах, щоб цей день відзначався, і усі українські добровольці могли знати, що є їхній День.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.