"Голос України" продовжує тримати на контролі ситуацію у Сумській обласній психіатричній лікарні № 2, розташованій в Охтирському районі. Що там при температурі від 9 до 13 градусів частина пацієнтів захворіла на запалення легень, наша газета розповідала 19 і 21 січня. Хворих хотіли вивезти на лікування до інших спеціалізованих закладів, однак персонал психлікарні № 2, побоюючись її закриття та втрати роботи, заблокував дорогу автобусам.

 

На жаль, останні новини з Охтирського району виявилися трагічними. Літня пацієнтка психлікарні померла від двосторонньої пневмонії. За словами головного лікаря закладу Лілії Неофітної, бабусю привезли із Сум 10 січня. Наступного дня після обстеження на рентген-апараті легеневих ускладнень у неї не виявили, однак 16 січня хвору із температурою та хрипами в грудях були змушені доправити до Охтирської центральної районної лікарні. Л. Неофітна запевняє, що при цьому "ознак переохолодження у пацієнтки не було", але мусимо нагадати: порив тепломережі та зниження температури до неприпустимо низького рівня стались у психлікарні 13 січня, а 14 січня у хворої різко підвищилась температура.

 

Правоохоронці продовжують досліджувати ці та інші причинно-наслідкові зв'язки та реєструвати нові кримінальні провадження. Тим часом, в Охтирській ЦРЛ знаходяться із діагнозом "пневмонія" ще двоє пацієнтів психлікарні, а кількох із такою ж хворобою встигли відвезти до спеціалізованої клініки в Ромнах.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України