Мова про Густаво Есек'єль Бланко-Лещука (на знімку). Донедавна цей футболіст виступав за львівські «Карпати», перейшовши туди з аргентинського «Арсенала». Наразі його за проявлену майстерність вподобав донецький «Шахтар», за який спортсмен згодився виступати в цьогорічному сезоні. Більше того, успішний і талановитий форвард заявив про те, що згоден змінити національність та стати гравцем збірної України.

 

Фото з Інтернет-ресурсу.

 

Водночас Бланко-Лещук цікавиться своїм родоводом. Останнім часом він намагається дослідити, звідки ж насправді його похідне родинне коріння. Воно, за свідченням футболіста, однозначно з України. Бланко, зокрема, посилається на свого прадіда Филимона Лещука, який народився на теренах нинішньої Рівненської області. Як і його бабуся Анастасія Скрель, котра вийшла заміж за свого судженого. Це подружжя виїхало з Волині під час Другої світової війни в Аргентину. Там, власне, й народилися батьки Бланко. Як і він.

 

Але звідки точно родоводом його прадід та прабабуся, Бланко-Лещук достеменно не знає. Хоч і намагається довідатися. Відповідно закликає усіх, кому відомі Филимон Лещук та Анастасія Скрель, відгукнутися й повідомити йому. Із цими родовідними українськими поселеннями аргентинський футболіст обіцяє закласти тісні, дружні стосунки.

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України