Одним із перших рішень після нещодавніх виборів депутатів Ширяївської об’єднаної територіальної громади стало утвердження на сесії виконуючих старост сіл. До речі, затверджені сільські старости добре відомі ширяївцям. Приміром, обов’язки старости сіл Олександрівка, Гребенюки, Григорівка, Канцурове, Трудолюбівка, і Флоринівка буде виконувати вже колишній голова Олександрівської сільської ради Віталій Лебедь. Селами Осинівка, Виноградівка, Новогуляївка, Олександро-Вовкове і Яринославка керуватиме колишній голова Осинівської сільської ради Людмила Столяренко.


Нагадаємо: після виборів до ОТГ виконання обов’язків голів сільських рад припинено у зв’язку із закінченням строку повноважень. Тепер вони виконуватимуть обов’язки старост до офіційних виборів старост. За новим законодавством, виконуючі обов’язки старост мають право здійснювати нотаріальні дії та реєстрацію актів громадянського стану.


Крім того, під час сесії ширяївські депутати ухвалили рішення про питання звільнення з посад секретарів сільських рад, які ввійшли до Ширяївської об’єднаної територіальної громади, зі збереженням заробітної плати на період працевлаштування, але не більш як шість місяців.

Одеська область.