До початку наступного сезону маріупольський футбольний клуб «Іллічівець» перейменують. Про це повідомили в прес-службі клубу.


Історія з перейменуванням «Іллічівця» почалася ще 2015 року, коли це питання було порушено на загальноукраїнській хвилі декомунізації. На офіційному сайті клубу, а також на деяких неофіційних маріупольських сайтах було проведено опитування на цю тему. У підсумку фаворитами виявилися дві назви — «Маріуполь» і «Металург». При цьому не брала участі у конкурсі історична назва клубу — «Азовець», яку він носив з 1966-го по 1971 рік. За інсайдерською інформацією, її не стали пропонувати, щоб не політизувати процес, проводячи паралель з назвою відомого добровольчого батальйону. Але серед уболівальників такий варіант був досить популярний.


У результаті питання про нову назву зависло на два роки. Однак тепер його активізовано. Варіант підберуть акціонери, але вони обіцяють врахувати думку вболівальників клубу, який, цілком імовірно, за підсумками цього сезону повернеться до Прем’єр-ліги.