Рівненщина — одна з восьми областей України, де реалізується проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

У його межах передбачається, зокрема, перетворення лікарських амбулаторій та ФАПів на сучасні медичні заклади. Сам проект реалізуватимуть до 2020 року, тож реконструкції 105 амбулаторій у три етапи відбуватимуться у кожному районі Рівненщини. Перший етап охоплює 29 об’єктів у північних районах: Рокитнівському, Дубровицькому, Зарічненському та Володимирецькому. Саме для визначення виконавців робіт на об’єктах першого етапу й проводилися національні конкурсні торги, в яких виявили бажання взяти участь київська, вінницька та дві рівненські будівельні компанії. Процедура відбувалась у присутності представників будівельних компаній та громадськості.

«Згідно з правилами Світового банку, основними критеріями відбору переможця торгів є його відповідність кваліфікаційним вимогам та цінова пропозиція. Тобто буде визначено, наскільки компанія здатна реалізувати взяті на себе зобов’язання за заявлену ціну. Під час оцінки перевага віддаватиметься компаніям, які запропонували найнижчу ціну», — розповів керівник групи консультативної підтримки проекту Світового банку Сергій Рибачок.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.