Оптово-відпускні ціни на цукор з початку січня зросли в середньому на 5,5%. Наразі вони коливаються в межах 14,1--14,5 грн./кг. В асоціації "Укрцукор" вважають, що така ситуація передусім зумовлена зростанням на світовому ринку. Приміром, з кінця грудня цукор білий на Лондонській біржі подорожчав майже на 4% (на 20,1 дол./т), а цукор-сирець з тростини на Нью-Йоркській -- на 6% (на 25,3 дол./т).
Експерти прогнозують: чим більше змінюватиметься ситуація на світовому ринку, тим відчутнішим це стане для українського споживача. Підігріває ситуацію й те, що вітчизняний стратегічний продукт активно йде на експорт.
Тим часом, українські виробники солодкого піску готують міжнародний конгрес Sugar World-2017. Власники, керівники та топ-менеджери цукрових заводів планують зібратися у Києві 28 лютого в концерт-холі "Оазис". Учасники зможуть ознайомитися із кон'юнктурою ринку, технологічними підходами та можливостями нарощування експорту, анонсують захід в "Укрцукрі".
Підготувала Галина КВІТКА.