Сьогодні, 25 січня, на майдані Незалежності у Рівному відкрито тимчасову інсталяцію «ГРАНІ3» ( вона пробуде тут до 8 лютого), щоб привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Інсталяція «ГРАНІ3» надає важливу інформацію про явище торгівлі людьми, знайомить з реальними історіями постраждалих, порадами із безпечного працевлаштування та подорожей, а також з номерами гарячих ліній з протидії торгівлі людьми.

 

«Специфіка документування і доведення вини у кримінальному провадженні щодо торгівлі людьми полягає у тому, що жертва не завжди розповідає про те, що з нею сталося. Це стосується особливо сексуальної експлуатації,— зазначає начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції України в Рівненській області Юрій Леник. — Така ж проблематика є і у трудовій експлуатації, коли люди замовчують інформацію. Саме тому в нас і налагоджена співпраця з організацією «Чайка» та Міжнародною організацією з міграції в Україні, куди люди завжди можуть звернутися за допомогою».

 

За словами Юрія Леника, торік було зареєстровано два факти, пов’язаних із торгівлею людьми, є такий факт вже і у нинішньому році.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України