Слідчі Корецького відділення поліції Рівненщини повідомили про підозру 19-річному жителю Новоград-Волинського Житомирської області, на рахунку якого 25 афер із використанням обчислювальної техніки. Довірливим завдано збитків більш ніж на сто тисяч гривень.

 

Юнак зізнався, яким чином організував шахрайську схему щодо заволодіння чужими коштами: «Створив в мережі Інтернет сайт із продажу комп’ютерної техніки та мобільних телефонів. Виставляв на сайт товари - найчастіше мобільні телефони та ноутбуки. Люди самі телефонували, домовлялися про купівлю-продаж товарів, перераховували мені гроші, ну, а потім, зрозуміло, я зникав. Заманював низькими цінами: якщо ринкова вартість товару близько шести тисяч, то я ставив удвічі меншу. Повідомляв, що наш магазин закривається і сьогодні останній день, коли ми розпродаємо товари за такою ціною, тож гроші перераховували відразу. На день телефонувало близько сотні осіб, але розраховувалися одиниці».

 

Працівники поліції застерігають: під час купівлі через мережу Інтернет не перераховувати кошти за товар до його фактичної доставки.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України