Півоборонця Владислава Калитвинцева, який восени виступав за ФК «Слован» (Чехія), включено до заявки «Динамо» (Київ) на весняну частину чемпіонату і Кубка України. Окрім нього до списку внесено воротаря Олександра Рибку та нападника Артема Кравця.

Слід додати, що «Динамо» заявило до списку Б також: оборонців — Олександра Тимчика (1997 року народження), Юрія Семелітка (1996); півоборонців — Максима Казакова (1996), Дмитра Лапу (1997), Олександра Масалова (1997), Дениса Оджукву (1996); нападників — Олександра Романчука (1996), Олексія Щебетуна (1997).

Дніпропетровський «Дніпро» вніс до своєї заявку на весняну частину чемпіонату вісім нових гравців. До списку А потрапили грузинський оборонець Уча Лобжанідзе і голкіпер Денис Шеліхов, а до списку Б увійшли Максим Багінський, Юрій Вакулко, Дмитро Загалевич і Дмитро Кренько.

Окремо зазначимо, що до списку Б також потрапили Валерій Лучкевич — син відомого в минулому футболіста запорізького «Металурга» і львівських «Карпат» Ігоря Лучкевича, а також Андрій Гусін-молодший — син екс-гравця київського «Динамо» і збірної України Андрія Гусіна.

Донецький «Шахтар» дозаявив на весняну частину чемпіонату нападника Леоніда Акулініна. 20-річний футболіст внесений до заявки «гірників» під номером 55. Осінню частину чемпіонату Акулінін провів в ужгородській «Говерлі», зігравши п’ять матчів за молодіжний склад, в яких забив три голи.

Також до заявки внесено півзахисника Валерія Гришина, який виступатиме під номером 42. Минулого літа його віддали в оренду маріупольському «Іллічівцю», в якому він виступав виключно за молодіжний склад, зігравши 11 матчів і забивши один гол.

Запорізький «Металург» підсилили оборонець Мілан Ілич та півзахисник Мілош Йокич. Обидва представляють Сербію. Також дозаявили нападника Володимира Прийомова.

Чи не найбільше поповнення має ужгородська «Говерла». Вона дозаявила 16 нових футболістів. До списку А потрапили: французький оборонець Серж Акакпо, болівійський півоборонець Арзе Камачо, його бразильський колега за амплуа Фернандо Перрейра, а також чотири футболісти з української першості: форварди Максим Шацьких і Максим Фещук, півоборонці Олег Герасим’юк і В’ячеслав Шарпар. До списку Б заявили воротарів Олексія Майбороду та Олексія Шевченка, оборонців Станіслава Лютенка і Миколу Вечурка, півоборонців Ігоря Бровка, Сергія Лендела і Михайла Цебра, нападників Гегама Кадімяна і Руслана Степанюка.