На майдані Незалежності у Рівному відкрито тимчасову інсталяцію «ГРАНІ3» (вона пробуде тут до 8 лютого). Організували її, щоб привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Тут можна ознайомитися з реальними історіями постраждалих, порадами щодо безпечного працевлаштування та подорожей, а також з номерами гарячих ліній з протидії цьому ганебному явищу.

«Специфіка документування і доведення вини у кримінальному провадженні щодо торгівлі людьми полягає у тому, що жертва не завжди розповідає про те, що з нею сталося. Це стосується особливо сексуальної експлуатації, — зазначає начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції України в Рівненській області Юрій Леник. — Така ж проблематика є і у трудовій експлуатації, коли люди замовчують інформацію. Саме тому в нас і налагоджена співпраця з організацією «Чайка» та Міжнародною організацією з міграції в Україні, куди люди завжди можуть звернутися по допомогу».

За словами Юрія Леника, торік було зареєстровано два факти, пов’язаних із торгівлею людьми, є такий вже і нинішнього року.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.