Сьогодні на Рівненському загальновійськовому полігоні проходять планові заняття з бойової підготовки для офіцерів управління оперативного командування «Захід», військових частин гарнізону.

 

З метою підтримання навиків володіння штатною зброєю близько двох сотень військовослужбовців виконали вправи контрольних стрільб з автомата та пістолета, метання бойових гранат.На різних ділянках полігону також одночасно відбулися заняття з тактичної підготовки, мінної безпеки та надання першої медичної допомоги в бойових умовах. Під час тактичної медицини увагу військовослужбовців зверталась на особливості індивідуальних аптечок різних зразків, надання допомоги пораненим та способи їх евакуації.

 

Одним із найцікавіших серед навчальних місць, де присутні задавали чимало запитань, була мінна безпека. Адже тут практично навчали діяти на ділянці місцевості, яка забруднена вибухонебезпечними предметами.

 

Як зазначив офіцер управління оперативного забезпечення, кожній групі ще раз довели способи установки гранат на розтяжки, які вони можуть бути та на якій висоті встановлюються.

 

- В якості розтяжки, в районі проведення антитерористичної операції, противником використовуються підручні засоби: леска, нитка, дріт, шнури різних типів. Окремим питанням стали заходи безпеки під час пересування підрозділів, методи виявлення керованих та некерованих ворожих боєприпасів, мін направленої дії, кругового ураження та осколкових. Зокрема, це стосується мін Мон-50, Мон-90. ОЗМ-72, які найчастіше загрожують здоров’ю наших бійців на сході держави, - наголосив він.

 

Про це «ГУ» повідомив офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор ШУБЕЦ.

 

Фото автора.