У місті Рівному хінкалі (грузинська страва) прижилося і користується популярністю завдяки грузинам-підприємцям, які відкрили тут власне виробництво. Вони також є активними учасниками громадської організації «Центр україно-грузинської дружби «Сакартвело», що почала діяти в обласному центрі минулого року.

 

Наразі черговим благодійним проектом «Сакартвело» стала допомога українським бійцям, що захищають цілісність України. Допомога продуктова, а саме – хінкалі. Цим смачним харчем, власне, забажали посмакувати самі бійці на сході України. Передали відповідне прохання через волонтерів.

 

Центр україно-грузинської дружби у Рівному відгукнувся на запит, а виробники безпосередньо взялися за роботу. Свіжо виготовлену страву заморозили, запакували в спеціальну тару і десяток таких масивних коробок передали волонтерам. А ті в свою чергу доставили грузинський «презент», який після розморожування залишається лиш зварити, в Станицю Луганську та Піски, де, власне, є чимало бійців з Рівненщини.

 

Як зазначив керівник громадської організації «Центр україно-грузинської дружби «Сакартвело» Руслан Толордава, Грузія пережила такий самий період, що зараз переживає Україна. І ми, як ніхто інший, розуміємо українців, підтримуємо, як-от наразі національними стравами. Така допомога вимірюється не так величиною, скільки проявом солідарності.

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України