Ми вже повідомляли про те, 35-річний мешканець села Гориньград Рівненського району Рівненщини Андрій Артвінський, який працював на будові по вулиці Київській, 67 у Рівному, 2 грудня не повернувся додому з роботи. Цього ж дня його востаннє бачили на будові. Журналісти, які долучились до розслідування цього зникнення, спілкуючись з матір’ю та рідними Андрія, з’ясували, що до них приїжджав один із роботодавців та пропонував певну суму, аби тільки вони не піднімали галасу.

 

За заявою рідних, було розпочато досудове розслідування за фактом зникнення чоловіка. Але вже 14 грудня поліція виявила тіло загиблого на будові Андрія Артвінського у лісовому масиві поблизу села Олександрія Рівненського району.

 

«Голос України» стежить за ходом розслідування цієї резонансної справи. Ось що повідомили нашій газеті у прокуратурі Рівненської області:

 

«З огляду на значний суспільний резонанс, який непокоїть громадськість у зв’язку із розслідуванням факту смерті у м. Рівне будівельника Андрія Артвінського та ймовірної причетності до злочину певних осіб, прокуратура інформує про те, що відомості про вчинення кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство); ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані); ч.2 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини); ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

 

На нинішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік зазнав саме на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагались приховати.

 

26 січня прокурор Рівненської області Олег Соболь підписав повідомлення про підозру депутату однієї з місцевих рад щодо вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину). Оскільки той до слідчого не з’явився, підозру надіслано рекомендованим листом за місцем проживання.

 

У цьому кримінальному провадженні виконано великий обсяг роботи. Зокрема, допитано в якості свідків близько 40 осіб, проведено низку обшуків, в т.ч. і за місцем проживання депутата місцевої ради, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі. Призначено низку судових криміналістичних експертиз. Слідством опрацьовується кілька версій вчинення кримінальних правопорушень.

 

За ініціативи прокуратури проводяться перевірки на даному будівництві Управлінням Держпраці в області та Управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції в області. Прокуратурою вивчається питання щодо наявності підстав для реагування заходами представницького характеру в частині законності проведеного будівництва».

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України