Переробні підприємства Херсонщини поступово піднімають закупівельні ціни на молоко з індивідуальних селянських господарств. Його ціна вже зросла з 3,7—4 гривень до 5—5,1 гривні за літр. Тобто сировину нарешті почали купувати хоч трохи, але дорожче від її собівартості, і власникам не доводиться тримати худобу собі на збиток.

Однак у цього явища є й зворотний бік, який не дуже подобається споживачам. Збільшення витрат на сировину водночас із подорожчанням енергоносіїв та зростанням мінімальної зарплати призвело до того, що маслосирзаводи краю підвищили відпускні ціни на тверді сири та масло коров’яче на 10—15 відсотків. Тепер за кілограм сиру, який ще восени в магазинах коштував 70—90 гривень, треба викласти 90—120 гривень.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Херсонська область.