Прокуратура Полтавщини виявила факти незаконної зміни меж розташованого у приміській зоні Комсомольська ландшафтного заказника «Лісові озера».

Конфігурацію останнього місцеві посадовці та чиновники «перемалювали» не лише на папері. За даними публічної кадастрової книги України, з 2006-го по 2012 рік саме на цій території у приватну власність було передано близько 60 земельних ділянок. Тож «за рахунок розширення приватної забудови» від згаданого заказника у межах Салівського лісництва «відкусили» 16 гектарів землі.

Для міста, яке опинилося «у полоні» двох гірничо-збагачувальних комбінатів (іще один планують угніздити неподалік), таке зменшення площі рекреаційної зони є особливо болючим. Дії тих, хто посприяв незаконному відчуженню ласого клаптя землі у заказнику, прокуратура кваліфікувала як зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. За цим фактом вже відкрито кримінальне провадження. Досудове розслідування вестимуть співробітники Комсомольського міськвідділу міліції.

Полтавська область.