Збирання грошей батьківськими комітетами у школах Чернігова буде припинено -- таку категоричну вимогу поставив перед директорами освітніх закладів міський голова Владислав Атрошенко на нараді керівників структурних підрозділів.

 

Ідеться про заборону збору грошей на ремонти та утримання шкільних закладів, адже, переконаний міський голова, більшість батьків вважають, що кошти потім можуть нераціонально витрачатися або й розкрадатися. Окрім того, діти переходять до інших класів чи шкіл -- і ні нових вікон, ні дощок, ні парт, придбаних за кошти батьків, забрати з собою не можуть.

 

Прес-служба міської ради поширила слова очільника міста про те, що заборона має бути жорсткою, тому що інакше, як показує практика, ні суми, ні частота збирання коштів з батьків не зменшуються. Міський голова зауважив, що всілякі "напівміри" -- якщо, наприклад, обмежити суму, дозволену школі для збирання з батьків 100 гривнями на рік, -- є гіршими. Проблеми вони не розв'яжуть.

 

Міська рада бере на себе утримання комунальних освітніх закладів. Батьківські ж комітети, якщо бажають, можуть збирати лише гроші на відвідування дітьми театрів, виставок, концертів та інших культурних заходів.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України