Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій РИБАЛКА запропонував обирати на керівні посади державних виконавчих органів влади ефективних українських управлінців з кадрового резерву.

 


Коментуючи конфлікт, який виник між директором «Укрзалізниці» і міністром інфраструктури України, політик підкреслив, що «кожен міністр хоче мати в своїй команді людей, яким він довіряє, вважає їх фахівцями і які готові працювати на досягнення поставленої мети заради результату». «В нашій державі управляти міністерствами та відомствами повинні громадяни України з кадрового резерву ефективних державних менеджерів, — цитує Сергія Рибалку його прес-служба. — «Укрзалізницю» та інші підприємства має очолювати менеджер, який повинен як мінімум прописати п’ять-десять завдань, які він може зробити за рік і за підсумками року відзвітувати за те, що він зробив. І вже за результатами такого звіту все суспільство бачить ефективність роботи такого менеджера, а Прем’єр-міністр прийматиме відповідні рішення — потрібен такий менеджер, чи не потрібен».


При цьому голова комітету відзначив, що кадровий резерв в Україні існує суто формально, а на керівні посади міністрів і керівників відомств часто призначають закордонних представників на високі зарплати.


Вл. інф.