Прокуратура Рівненської області торік виконала 60 запитів про міжнародне співробітництво під час кримінального провадження. 50 з них надійшли від компетентних органів іноземних держав, 10 — від органів досудового слідства України. Крім того, від правоохоронних органів іноземних держав для подальшого кримінального переслідування надійшло 7 кримінальних проваджень, за якими нині слідчі Рівненщини проводять досудове розслідування.


Водночас через Генеральну прокуратуру України до іноземних компетентних установ прокуратура Рівненської області скерувала 9 запитів правоохоронних органів про міжнародну правову допомогу та проведення процесуальних дій. Запити скеровувалися до Республіки Болгарія, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Китайської Народної Республіки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.


У порядку екстрадиції прокуратурою Рівненщини передано до іноземної держави двох осіб. Прокурори здійснюють ще одну екстрадиційну перевірку з метою видачі правопорушника для притягнення його компетентними органами Республіки Білорусь до кримінальної відповідальності.


У галузі міжнародно-правового співробітництва здійснюється міжнародний розшук дев’яти злочинців, які скоїли кримінальні правопорушення на території регіону.


Про це «Голосу України» повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.