Минулої неділі на площі Героїв Майдану в Кіровограді на віче зібралося понад п’ять тисяч городян. Люди різного віку, соціального статусу, віросповідання та політичних поглядів висловили своє обурення діями керівництва Російської Федерації та запевнили у готовності боронити рідну державу. У виступах, з плакатів та транспарантів лунали заклики «Україна єдина», «Руки геть від України!», «Putіn, go home».

Одразу після віче під військовим комісаріатом міста виникла черга з понад сотні чоловіків. Вони прийшли заявити про своє бажання зі зброєю в руках захищати територію країни від агресорів. Лише за один день добровольцями записалося кількасот хлопців та чоловіків. Тут та в інших військкоматах області оголошено мобілізацію тих військовослужбовців запасу, в яких нині є потреба.

Про негайну мобілізацію членів партії та прихильників, а також усіх патріотів України оголосила й обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Свободівці готові до підпорядкування своїх політичних сил українській армії, а також до координації дій.

Тим часом члени депутатської групи «Спільний дім» звернулися до голови обласної ради Олександра Чорноіваненка з проханням терміново скликати позачергову сесію з винесенням на порядок денний питання про ситуацію в Криму.

Під час віче на центральній площі Кіровограда оголосили також список персон нон грата, яким у регіоні не раді. До нього потрапили заїжджі регіонали: колишні очільники області Сергій Ларін та Андрій Ніколаєнко, депутат Кіровоградської обласної ради Олександр Шаталов, колишні начальник управління МВС Костянтин Пожидаєв і прокурор області Сергій Ленський, екс-депутат обласної ради, очільник фонду «Розвиток Кіровоградщини», голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансової діяльності та соціально-економічного розвитку області Вікторія Крамарова. До «чорного» переліку занесли і прізвище депутата Кіровоградської обласної ради, заступника голови ОДА Олександра Чернявського, який, як стверджують активісти, керував «тітушками» 26 січня.

Кіровоградська область.

На площі Героїв Майдану висловили обурення діями Кремля.

Фото Валерія ДЕМЕЩЕНКА.

Активісти роздали кілька тисяч листівок з портретами персон нон грата та написом «В’їзд в область заборонено».

Фото сайту «Гречка».