Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств (на знімку) у зв’язку з різким загостренням безпекової ситуації в районі промзони у місті Авдіївка Донецької області.

 


Під час наради було розглянуто три ключові питання: безпекова ситуація в районі загострення бойових дій; гуманітарна ситуація та дії для забезпечення захисту цивільного населення; питання надання міжнародної допомоги та притягнення до відповідальності російських бойовиків, які розгорнули бойові дії проти підрозділів Збройних Сил України та проти цивільного населення.


Петро Порошенко повідомив, що доручив заступнику глави адміністрації Президента Костянтину Єлісеєву забезпечити негайне винесення питання щодо загострення ситуації в районі Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН.


Президент поінформував про результати свого візиту до Німеччини та наголосив на повній підтримці України з боку Європейського Союзу.


«Після того, як голова обласної державної адміністрації, міністр внутрішніх справ і начальник Генерального штабу повідомили мені про ситуацію в Авдіївці, я, проаналізувавши всі обставини, прийняв рішення перервати візит для того, аби особисто скоординувати план наших дій», — сказав Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Президента.


Глава держави наголосив, що в розпорядженні української влади є чіткі докази злочинів російських бойовиків.


Також Президент зазначив, що тримає на контролі розвиток гуманітарної ситуації в районі Авдіївки: «Вночі я отримав доповідь керівника урядової надзвичайної комісії і ми координували діяльність через голову обласної державної адміністрації Павла Жебрівського».


За словами Петра Порошенка, для забезпечення початку відновлювальних робіт потрібно забезпечити стале припинення вогню. 


«Ми сьогодні проводимо комплекс зусиль для того, щоб відновити енергопостачання, ремонтні бригади, за доповіддю голови ОДА, готові, і тільки-но буде можливість, після припинення вогню, вони виїдуть для проведення відповідних робіт», — розповів глава держави.


Петро Порошенко наголосив, що мають бути вжити всі заходи для того, щоб забезпечити теплом 153 багатоквартирні будинки та 3,5 тисячі приватних будинків.


«На моє доручення військові розгорнули все — починаючи від зимових наметів, закінчуючи військово-польовими кухнями. Уряд забезпечив генераторами. Також створено умови для добровільної евакуації населення», — сказав Президент.
Петро Порошенко доручив міністру оборони та начальнику Генерального штабу підготувати матеріали та передати на нагородження імена українських військовослужбовців, які відзначилися під час бойових дій. Особливо Президент підкреслив необхідність відзначення державними нагородами тих, хто героїчно віддав своє життя, захищаючи мир та спокій наших громадян.


Фото прес-служби Президента України.