Завдяки позиції представників парламентської фракції «Народний фронт» у Державному бюджеті на 2017 рік збільшено доплати військовослужбовцям, які перебувають на передовій. На цьому наголосив представник цієї політичної сили народний депутат Дмитро Тимчук, коментуючи підписання очільником Міноборони відповідного наказу.

За словами законотворця, з такою ініціативою виступив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський. Доплати були й раніше, нагадав парламентарій, але вони становили 4200 гривень для службовців, які перебувають на першій лінії, і 1200 гривень для тих, хто на другій.

«Цього абсолютно недостатньо, враховуючи те, що для контрактника, який щойно прийшов до ЗСУ, грошове забезпечення становить майже вісім тисяч гривень», — пояснив Д. Тимчук.

«Патріотичні почуття — це чудово, — передає слова парламентарія прес-служба «Народного фронту», — але військовослужбовців, які йдуть захищати Україну, необхідно підтримувати передусім матеріально. Тому профільний комітет рекомендував міністерству підвищувати виплати».

За будь-якою логікою люди, які зі зброєю в руках стримують агресора на сході, мають отримувати вдвічі-втричі більше, ніж ті, хто несе службу в тилу, підсумував він.