Рінат Ахметов:
«Майбутнє нашої країни поставлено під загрозу. Внутрішня політична напруженість може перерости в затяжний конфлікт і зруйнувати цілісність України. Застосування сили та неправомірні дії ззовні неприпустимі. Я переконаний, у кризи може бути тільки одне рішення — мирне.
Закликаю усіх співвітчизників до об’єднання заради єдиної та неподільної України. Сьогодні це — найголовніше. Важливо зберігати холодну голову, не піддаватися на провокації та приймати обдумані, зважені рішення. Наша сила — в єдності бізнесу, влади та суспільства.
Сьогодні економіка — реальна політична сила. Наше завдання — забезпечити безпеку людей, їхніх сімей, стабільність роботи всіх підприємств країни. Ми будемо працювати 24 години на добу, щоб підтримувати життєдіяльність інфраструктури України. Це наш головний внесок у цілісність країни.
Звертаюсь до політиків і української влади: зробити все для забезпечення територіального суверенітету, відновлення демократії та невід’ємних прав і свобод громадян. Звертаюся до підприємницьких кіл України та ділових партнерів українського бізнесу із закликом об’єднати зусилля та сприяти мирному врегулюванню, не шкодуючи ніяких матеріальних ресурсів».
Дмитро Фірташ:
«У цю хвилину наші країни і народи стоять на порозі війни. Залишимо політикам розбиратися в причинах події. Але ситуація загострилася настільки, що зараз ніхто не має права стояти осторонь. Тому своє вагоме слово зобов’язані сказати і представники бізнесу. Поки не відбулося непоправне.
Від імені ділових кіл нашої країни, які представляють усі її регіони від Заходу на Схід та з Півночі на Південь, звертаємося до вас як до авторитетних і відповідальних представників ділової спільноти Росії із закликом застосувати весь свій вплив для недопущення переходу конфлікту в гарячу стадію.
І справа навіть не в тому, що військовий конфлікт неодмінно призведе до катастрофічних наслідків для економік і України, і Росії. І внесе розбрат між нашими народами, назавжди затьмаривши їхні стосунки. Найцінніше — людські життя. Які ми можемо, а тому — зобов’язані врятувати».
Сергій Тарута: 
«Шановні співвітчизники, я звертаюся до вас не як голова ради директорів корпорації ІСД, а як російськомовний громадянин України, житель Донбасу, в якому тече як українська, так і російська кров.
Я закликаю усіх, кому дорога Україна і її майбутнє, кожного, в кого серце розривається від сьогоднішніх новин, консолідувати зусилля для збереження цілісності нашої держави. Я сподіваюсь, усі розуміють, що прийняті в Москві рішення можуть призвести до розколу нашої країни й тривалого незатухаючого громадянського конфлікту із численними людськими жертвами.
Чи потрібно пояснювати, чим для нас із вами це закінчиться? Думаю, ні — ми просто втратимо все. Усе, що вкладено й побудовано за 23 роки незалежності, — буде знищено, якщо не вогнем, то економічною розрухою. Ми повинні захистити Україну. Так, недосконалу. Так, різномовну. Але нашу!»