Постраждалим у результаті кількаденних масових обстрілів з боку російських терористичних військ мешканцям Авдіївки надіслали більш як тисячу ковдр, генератори та інші необхідні речі. Автобус із вантажем, закупленим на кошти членів партії «Народний фронт», уже відбув на схід.


«Авдіївка через обстріли з боку російських окупаційних військ опинилася на межі гуманітарної катастрофи, — наголосив народний депутат Андрій Тетерук. — Люди позбавлені тепла, житла та можливості нормально продовжувати життя».


Українці намагаються підтримати тих, хто потерпає від агресії Російської Федерації, каже він, і «Народний фронт» долучився до цієї акції, зібравши речі, які допоможуть мешканцям Авдіївки пережити зимові дні й ночі. «Для мене важливо бачити, як у складних умовах ми здатні об’єднатися й прийняти рішення, як і що треба робити — від уряду і політичних партій до простих громадян», — підкреслив парламентарій.


Гуманітарний вантаж в Авдіївку вирушив і з Тернополя. Тут його зібрала місцева територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». На схід поїхало п’ять буржуйок, більш як тонна різних круп, чай, тушонка, а також ковдри, устілки для взуття, шкарпетки та інші необхідні речі. До формування передачі долучилися активісти, партійці, підприємці та просто небайдужі тернополяни. Допомогу для постраждалих під час боїв в Авдіївці продовжують формувати й далі, зауважив очільник міської організації БПП «Солідарність» Віктор Шумада, наголосивши, що партія ініціювала збір гуманітарного вантажу на загальнонаціональному рівні.


Одними з перших допомогу для жителів Авдіївки передали представники гуманітарної місії національної платформи «Жінки за Мир». «Події в Авдіївці та Мар’їнці — чергове нагадування, що мирні мешканці, які проживають на території проведення АТО, потребують соціального захисту», — зазначила ініціатор цієї платформи народний депутат від Опозиційного блоку Наталія Королевська. Вона нагадала, що її колеги по фракції наполягають на ухваленні законопроекту про статус і соціальний захист мирних громадян, які постраждали в результаті АТО.


Вл. інф.