Цими вихідними неподалік села Троїцьке Попаснянського району бойовики влаштували масований обстріл із 122-міліметрових самохідних артилерійських установок, 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів і протитанкових гранатометів. На жаль, загинув один із захисників, повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.


Загострення ситуації на сході відчувається як на «нулі», так і на інших лініях оборони. На блокпостах запроваджують додаткові заходи безпеки: бійці та правоохоронці із підвищеною пильністю перевіряють транспортні засоби, щоб не допустити перевезення незаконних речовин, боєприпасів і зброї. Звуки вибухів та обстрілів чути далеко від лінії розмежування. Наслідки ворожих обстрілів подекуди трагічні.


Попри напруження на фронті, досвід і впевненість у своїх силах допомагають вистояти, кажуть бійці. А батальйон патрульної служби поліції «Луганськ-1» ще й виконує завдання, пов’язані з наглядом за дорожнім рухом, перевіркою законності транспортних перевезень деревини і лісоматеріалів, інших вантажів тощо. Умови служби — похідні, готовність — на висоті. У кожного з цих бійців — своя біографія, свій шлях до АТО. Олексій Прима після закінчення технікуму в 19 років пішов служити до батальйону. Сам місцевий, із Сєверодонецька. «Хто, як не ми, повинні захищати свій край?» — переконаний співрозмовник. Олексія та його бойових товаришів об’єднує одна мета — захищати Україну.

 

 

На знімках: Луганська область. Блокпост біля селища Метьолкіне, боєць батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» Олексій Прима.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.