Алмати (Казахстан). ХХVІІІ зимова Універсіада. Чемпіоном у спортивних танцях на льоду став український дует — Олександра Назарова та Максим Нікітін.

Наші спортсмени були кращими і в короткій, і в довільній програмі, набравши 165,62 бала.

Зокрема, їхній довільний танець, для якого фігуристи обрали музику з кінофільму «Невдахи», не лише отримав високі оцінки суддів, а й викликав справжнє захоплення декількох тисяч глядачів льодового палацу.

Українці виступали яскраво, з настроєм, показавши якісне катання, не залишивши суперникам жодного шансу наздогнати їх. Коли на табло висвітилася оцінка нашого дуету за довільну програму — 101,50 бала, — ще до завершення виступів усіх 14 пар стало зрозуміло, хто здобув «золото» Універсіади.

Для дворазових чемпіонів України Олександри Назарової та Максима Нікітіна — це друга нагорода великих міжнародних змагань: 2015 року вони стали бронзовими призерами чемпіонату світу серед юніорів.

Після цього вихованці харківського тренера Галини Чурілової, які тренуються у США в Ігоря Шпільбанда, швидко освоїлися серед дорослих дуетів, демонструючи стрімкий прогрес.

Срібні медалі дісталися росіянам Євдокимовій / Базіну — 156,96. На третьому місці — Шарі Кох / Крістіан Нойштерн з Німеччини — 154,00.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.