Баскетбол. Український центровий клубу NBА «Фінікс Санз» уродженець Антрацита (Луганська область) 23-річний Олексій Лень щиро бажає допомогти збірній України на чемпіонаті Європи-2017.

— Сподіваюся, влітку все буде добре і я зможу повернутися до своєї країни. Хочу зіграти за свою збірну. У мене вже була розмова з представниками ФБУ, але ще не спілкувався з тренерами команди, — розповів Олексій.

***

До речі, на чемпіонаті Європи збірна України потрапила до групи В. Наша команда 31 серпня розпочне турнір поєдинком проти збірної Німеччини. Розклад наступних поєдинків: матч з Італією (2 вересня), Грузією (3 вересня), Литвою (5 вересня), Ізраїлем (6 вересня).

— Жеребкування не найгірше. Вважаю, ми можемо вигравати в Ізраїлю та Грузії. Також боротимемося за перемогу з Італією та Німеччиною, які тепер переживають оновлення, — прокоментував Лень. — У нас гарні перспективи, якщо до команди приїдуть усі. Приміром, Пуг Джетер, тоді у нас буде сильний склад. Головна мета на старті — вихід із групи. Далі може статися будь-що.

***

За океаном Олексій підтримує зв’язок із 19-річним оборонцем черкащанином Святославом Михайлюком, який виступає за «Канзас Джейгокс» у студентській лізі NCAA.

— Радий, що Святослав грає на гідному рівні. Він добре розвивається, регулярно виходить у стартовій п’ятірці. Михайлюк, Джоель Боломбой і я зможемо утворити потужне молоде ядро команди. Якщо зберемося разом, то здатні чимало зробити, — зазначив центровий «Фенікса».

***

Коротенька довідка. Важкий форвард Джоель Боломбой нині грає за «Юту Джаз» (клуб NBА). Народився 28 січня 1994 року в Донецьку. Його мама — українка, тато — конголезець. Трирічним з батьками переїхав до США.

***

Юджін (Пуг) Джетер — 33-річний український баскетболіст американського походження, розігруючий, виступав за клуби NBА, Іспанії, Франції, Китаю, грав за БК «Київ», провів 11 матчів за збірну України.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.