Сергій ЛАБАЗЮК, група «Воля народу»:
— Цього тижня має бути завершено узгодження технічних питань Меморандуму про співпрацю з МВФ. Суспільство було вкрай стурбоване проектом вимог з 12 пунктів, який оприлюднили деякі ЗМІ в середині січня. Тому ми закликаємо перед прийняттям озвучених вимог провести закриту нараду з представниками усіх парламентських груп та фракцій за участю Президента. Всі чули, що до кінця 2018 року Україна планує отримати ще вісім траншів на загальну суму 9,9 млрд. доларів США.

Чи хтось ставив запитання куди пішли вже отримані мільярди? Було б доречно про це прозвітувати на закритій нараді, де Кабмін чітко пояснив би народу куди пішли ці кошти.


Олег ЛЯШКО, фракція «Радикальна партія»:
— Маємо усвідомлювати, що сильні армія, дипломатія, Україна можливі лише за умови потужної і розвинутої національної економіки, яка базується на національному виробництві. 


Тому Радикальна партія пропонує суспільству на відміну від грабіжницької політики, яку проводить нинішня влада, стратегію економічного, національного відновлення. Стратегію подолання бідності, створення нових робочих місць для українців. Саме тому ми пропонуємо і вимагаємо від уряду радикально підвищувати заробітні плати, пенсії, доходи громадян...


Юлія ТИМОШЕНКО, фракція «Батьківщина»:

— Авдіївка. Горе. Біль. Смерті. Герої, які пали за нашу свободу, за збереження державності. Люди, які страждають безмірно. Розпочалася нова ескалація військового конфлікту — війни проти України... Сьогодні ми не помічаємо, що на основі ескалації, яка відбувається на східному фронті, почалася пропагандистська хвиля в усьому світі від Російської Федерації відносно того, що у нас громадянська війна. Наша команда тиждень перебувала у Сполучених Штатах, так от, частина високопосадовців заявила, що у нас громадянська війна і потрібно врегулювати стосунки між самим народом. Саме тому маємо невідкладно змінити докорінно наше ставлення до всього, що відбувається на сході. Треба припинити, як мантри, повторювати «АТО». Це війна! 


Треба нарешті виконати ст. 106 Конституції і ввести воєнний стан у Донецькій та Луганській областях. Це перший крок до миру!


Віктор БОНДАР, група «Партія «Відродження»:
— Нині починає руйнуватися адміністративно-територіальний устрій України. Кожне міністерство, відомство, по суті, нарізає нову карту адміністративних округів в областях і районах країни. ДФС, прокуратура, суди, поліція — роблять свої адміністративні устрої так, як їм зручно керувати, виходячи з їхніх економічних можливостей, штатної чисельності... Так не може бути. Останній приклад, так зване рішення про утворення госпітальних округів. У кожній області буде створено від трьох до п’яти госпітальних округів. Це означає, що буде три-п’ять головних лікарень. А що буде з рештою медичних установ? Де ж візьмуться такі лікарні? Бюджет створення кожної такої установи — 300—500 млн. доларів США мінімум. Немає таких коштів!

Через цю псевдореформу ми зруйнуємо залишки того, що є в Україні в медичній сфері, і люди залишаться без медичного обслуговування взагалі.