Олександр ВІЛКУЛ, фракція «Опозиційний блок»:
— Протягом минулого тижня я не раз бував у Авдіївці й зустрічався, в тому числі і в інших областях, з керівниками промислових підприємств. Нині вся країна об’єдналася навколо війни, і парламент має сказати своє вирішальне слово. Ми зареєстрували проект постанови Верховної Ради про звернення до очільників країн для того, щоб скликати екстрене засідання Нормандського формату. Інше важливе питання — з лютого Україна головує в Раді Безпеки ООН. Це наш шанс виносити на порядок денний рішення, які необхідні країні. Протягом трьох тижнів наша політична сила зібрала понад 200 тисяч підписів під нашою антикризовою програмою допомоги людям. Цей документ необхідно ухвалити.


Єгор СОБОЛЄВ, фракція «Самопоміч»:
— Біля українського Бахмута люди у формі української поліції напали на ветеранів цієї війни за незалежність. Тих, хто виступив проти торгівлі на крові, труїли газом, збивали з ніг, добивали палицями. Усі спостерігали за нападом на Авдіївку, а поряд кожного дня йшла торгівля з окупованими територіями. Відповідальність всієї держави, Служби безпеки, уряду, парламенту за це взяли на себе ветерани. Вони зможуть себе захистити, але якщо новий «Беркут» забув, чим закінчився напад на мирних людей на Майдані, то суспільство швидко нагадає. Просимо комітет з правоохоронної діяльності зібратися і розглянути цей напад, а парламент ухвалити закон, який визнає таку торгівлю незаконною.


Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— Закликаємо парламент бути готовим до сценарію, який нам намагатимуться нав’язати ззовні. Ми заявляємо про необхідність ухвалення стратегії і плану визволення Донбасу та Криму. Це має стати національною ідеєю на найближчий період. А до Нормандської четвірки мають долучитися США і Велика Британія як гаранти безпеки нашої країни за Будапештським меморандумом. Народ вбачає майбутнє нашої країни в повноправному членстві в НАТО, і водночас ми вважаємо безвідповідальним те, що досі немає постійного представника місії України в цій структурі. Якщо ми хочемо відмежувати країну від агресора, мусимо відновити будівництво державного кордону, збільшивши фінансування.


Олексій ГОНЧАРЕНКО, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Шоста сесія починається в дуже напружений момент. Російські окупаційні війська ведуть наступ на Авдіївку, використовуючи при цьому заборонену Мінськими угодами артилерію, реактивні системи залпового вогню. Гатять по житлових будинках, школах та лікарнях. Мета — викликати паніку та страх у суспільстві. Але ми не відступили ні на крок. Ми в короткі терміни змогли відновити тепло- та водопостачання, в лічені дні зорганізували потік гуманітарної допомоги. Ми знову довели світові: коли разом — ми незламні. Водночас неподалік Авдіївки відбулося блокування вагонів з вугіллям, видобутим в українських шахтах нашими співвітчизниками. Маємо об’єднатися, щоб дати гідну відсіч внутрішнім і зовнішнім ворогам.