БРИФІНГ

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ольга Богомолець поінформувала про результати роботи групи українських парламентаріїв, які побували з офіційним візитом у корейському місті Сеул. Народні обранці взяли участь у міжнародному форумі миру, безпеки та розвитку людства. У заході взяли участь 334 законотворці зі 119 країн. Українці мали унікальну можливість зробити доповідь на цьому зібранні. Говорили про аспект геополітичної дискримінації України, про порушення Будапештського меморандуму і необхідність збереження санкцій, про російську агресію та окупацію нашої території, повідомила О. Богомолець. За її словами, такі форуми є особливо важливими, адже представники інших країн здебільшого слабо поінформовані про те, що відбувається. У ході гібридної війни їм нав’язується думка про те, що агресії з боку сусідньої держави в нас немає.


Рішенням форуму, каже народний обранець, стало створення міжнародної асоціації парламентаріїв за мир. Наша країна заявила про готовність підписати угоду і долучитися до цієї асоціації. Відтак, ми отримали відповідний сертифікат і підписали меморандум. За словами О. Богомолець, на цьому сертифікаті є навіть напис «Слава Україні»!


Протягом чотирьох днів члени нашої делегації мали можливість ознайомитися із тим, як у Кореї працює служба безпеки, поліція, міністерство охорони здоров’я та лікарні. Ольга Богомолець нагадала, що кілька десятків років тому ця країна пережила щось схоже на те, через що нині проходить наша країна. «Комуністичний режим та політична безвідповідальність дозволили роз’єднати Корею, — сказала вона. — Єдину націю розділили на дві держави, які практично не комунікують між собою». Тож парламентарій закликала докласти всіх зусиль, щоб не допустити повторення такої історії.