БРИФІНГИ

 

У Верховній Раді створено нове міжфракційне депутатське об’єднання «Україна — діаспора». Його головною метою є системна співпраця народних депутатів із представниками молоді з української діаспори за кордоном. Нинішнього року планується проведення декількох заходів та проектів, зокрема, у серпні — Форум української молоді діаспори у Дніпрі, у вересні — конференція української діаспори у Будапешті, соціальний проект за участю представників української діаспори з 12 країн Європи «Діти просять миру».


Народний депутат України Віктор Кривенко на брифінгу зауважив, що Україна повинна співпрацювати з діаспорою не лише з простягнутою рукою, а й зі свого боку фінансувати заходи. Парламентарій поінформував, що за його поправкою цього року виділено п’ять мільйонів гривень на фінансування молодіжних організацій — «Пласт» та інших, на заходи Конференції українських молодечих організацій, виділено також кошти на патріотичні заходи для молоді, які проводитиме Міноборони.


Народний депутат Ірина Суслова зазначила, що завдання парламентаріїв — підтримувати українську діаспору і налагодити якісну співпрацю з її активними представниками. «Ефективність цієї співпраці вимірюється кількістю подорожей українських дітей із зони АТО до європейських країн, щоб вони могли на власні очі побачити, що нас там чекають, для інтеграції дітей з Донбасу до європейських цінностей», — сказала депутат. «В Україні обмежені фінансові ресурси, але маємо золотий скарб — українство, яке проживає по всій планеті, — додав депутат Олег Барна. — Тож маємо використати потенціал представників української молоді, котра навчається за кордоном. Українська діаспора може стати народною дипломатією, яка виражатиме інтереси України в усьому світі».