Психологи вважають, що любов до Батьківщини слід прищеплювати з дитинства, коли маленька людина тільки відкриває себе світу і готова беззаперечно прийняти в своє серце любов до рідного краю.

 

І це чудово розуміють в ДНЗ № 132 міста Києва. У дошкільному закладі є музей українського побуту «Берегиня». На особливому місці тут зберігають прапор Запорізького 37-го окремого мотопіхотного батальйону. Можливо, хтось скаже, що дошкільнятам зарано знати про події, які нині відбуваються на сході України, але вихователі садка, а також батьки малечі так не вважають. До слова, є в садочку вихованці, чиї батьки служили або продовжують службу в АТО. Є й вимушені переселенці з Донбасу. Тож і дошкільнята, і дорослі беруть активну участь  в акції "Зігрій бійця" і регулярно  відпраляють на фронт дитячі малюнки, солодощі, теплі речі.


Окрім того, в садочку долучилися до збору пластикових кришечок, і вже понад три роки співпрацюють із благодійним фондом «ОВЕС». Дітям розповідають, що кошти, вилучені за кришечки, що їх відправляють на переробку, підуть на виготовлення протезів для захисників. До речі, щодень інтерес до акції зростає. У садочку пригадують, як здивувалися, коли щойно почалася акція, а назбирали одразу дев’ять кілограмів. А найбільшою кількістю було — 25 кг (це 25 п’яти- чи шестилітрових пластикових бутлів).


Вивчають тут традиції рідного краю, беручи участь у родинному конкурсі «Лялька-мотанка — берегиня роду», виставці дитячих робіт «Ти єдина, Україно! Ти на всіх у нас одна», у флешмобі, присвяченому Дню Соборності України тощо.

 

Завідувач ДНЗ № 132 Валентина Підопригора та вихователь-методист Людмила Глоба з вихованцями садка.