«З початку агресивних дії Росії три роки тому НАТО постійно підтримує Україну. Це не зміниться. НАТО не визнає і ніколи не визнає нелегальної анексії Криму, і ми засуджуємо дестабілізацію з боку Росії на сході України. Нас турбує загострення насилля, яке відбувається нині», — заявила виконувач обов’язків Генсека НАТО Роуз Геттемюллер на прес-конференції за результатами переговорів із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який учора завершив дводенний візит до Брюсселя. Як повідомляє Урядовий портал, Р. Геттемюллер наголосила на особливій відповідальності Кремля щодо дотримання вимог Мінських домовленостей.

В. Гройсман зазначив, що Україна проводить реформи, попри різні види агресії, від яких вона потерпає, зокрема в економічній та енергетичній сферах. «Але я точно знаю, що у 2017 році нам вдасться закріпити і пришвидшити економічне зростання», — сказав Прем’єр-міністр. Своєю чергою в. о. Генсека НАТО зауважила, що Альянс продовжуватиме політичну і практичну підтримку України через пакет комплексної допомоги та трастові фонди.

Президент Європейської Ради Дональд Туск під час перемовин із В. Гройсманом наголосив, що санкційна політика проти РФ має продовжуватися, і висловив сподівання на найшвидший результат для запровадження безвізу України з ЄС.

Програмо візиту передбачено також зустріч із Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.