Хокей. Катовіце (Польща). Єврочеллендж. 9 лютого. Польща — Словенія. 1:4 (1:0, 0:2, 0:2).

Італія — Україна. 3:4 ОТ (3:2, 0:1, 0:0, 0:1).

Матч проти команди з елітного дивізіону чемпіонату світу українці почали дуже здорово. У середині стартового періоду наші вже вели в рахунку — 2:0. Спочатку перевагу забезпечив Павло Таран, якого в останній момент викликав Олександр Савицький до збірної через травму оборонця Всеволода Толстушка. А потім гол-красень провів Шаміль Рамазанов, який, подолавши весь майданчик, скористався помилкою італійського воротаря.

Залишалося більш як шість хвилин до першої перерви, але й цього часу італійцям вистачило, щоб і відігратися, і вийти вперед. Наші двічі пропустили в рівних складах і ще раз у меншості — 3:2 на користь Італії.

Другий період не був результативний, єдину шайбу закинув Микита Буценко. Це дало змогу «синьо-жовтим» виграти період і зрівняти рахунок — 3:3.

У третьому періоді боротьба помітно загострилася. Але суперники боялися помилятися, тому не закинули жодної шайби. А в додатковій п’ятихвилинці українцям вдалося отримати перевагу, коли італійці з порушенням правил перервали перспективну контратаку українців. Реалізувати «зайвого» вдалося за 17 секунд до закінчення овертайму. Переможну шайбу у ворота збірної Італії заштовхав Дмитро Ігнатенко.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.